Carrières In Dierenverzorgers En Dienstverleners

Dierenverzorging is het welzijn van niet-menselijke zoogdieren. Het is het middel waarmee individuen en de samenleving in het algemeen de juiste behandeling en humane rehabilitatie van dieren en hun leefomgeving kunnen bepalen. Hoewel dieren als niet-menselijk worden beschouwd, reageren ze op de menselijke cultuur en kunnen ze gevoelens en motivaties ervaren, net als mensen.

Dieren variëren van boerderijdieren tot dierentuindieren en kunnen variëren van gedomesticeerde honden tot primaten. Dierenwelzijnsexperts, waaronder dierenartsen, dierengedragers, zoölogen en aanverwante professionals, formuleren manieren om deze dieren te verzorgen en goed te beheren. Humane normen voor dierenverzorging variëren over het algemeen tussen culturele en wetenschappelijke context, maar worden over het algemeen voornamelijk besproken door specialisten op het gebied van dierenverzorging, politici en academici.

De toelatingseisen voor toegang tot beroepen in de dierenverzorging kunnen van land tot land verschillen. Het kan nodig zijn dat een sollicitant blijk geeft van vaardigheid in de taal van het land waar hij / zij van plan is te werken. Werkzoekenden moeten mogelijk examens afleggen op het gebied van opleiding en licentiestatus. Sommige landen eisen dat werkzoekenden een relevante opleiding hebben gevolgd en geslaagd zijn over relevante onderwerpen over dierenverzorging. In de Verenigde Staten is een geaccrediteerd diploma in dierenverzorging meestal voldoende voor toelatingseisen.

De meeste Amerikaanse staten eisen dat aspirant-dierenverzorgers een bewijs van formele opleiding en ervaring overleggen. Een bachelordiploma van vier jaar is meestal voldoende, terwijl certificering van de American Association of Zoo Veterinarians of een andere professionele organisatie de voorkeur heeft. Van aanvragers die een postuniversitaire studie volgen, kan ook worden verlangd dat zij aantonen dat zij een specifieke opleiding in dierenwelzijn hebben genoten. Sommige staten stellen verdere eisen aan ervaringen uit het verleden met dierenverzorging. Kandidaten die geen professionele kwalificaties hebben, kunnen echter nog steeds een functie op het gebied van dierenwelzijn nastreven.

De meeste dierenverzorgers werken in opvangcentra, dierenklinieken, laboratoria en andere faciliteiten waar dieren worden verzorgd. Ze kunnen rechtstreeks voor de eigenaar werken en hem of haar assisteren bij activiteiten zoals eten, verzorgen, sporten en andere algemene zorgtaken. Anderen werken voor opvangcentra, helpen dieren bij het vinden van nieuwe huizen of blijven in hun huidige. Weer anderen werken rechtstreeks samen met het publiek in opvangcentra of laboratoria en bieden een breed scala aan diensten aan individuen of groepen.

Dierenverzorgers die rechtstreeks met het publiek werken, kunnen verschillende soorten cliënten tegenkomen. Boerderijdieren, waaronder paarden, runderen, ezels en exotische dieren, behoren tot de meest populaire niet-boerderijdieren die moeten worden verzorgd. Gezelschapsdieren, zoals katten, honden, vogels en vissen, worden ook vaak verzorgd. Sommige dierenverzorgers werken uitsluitend met boerderijdieren, terwijl anderen huisdierendiensten verlenen aan individuen of andere bedrijven. Ongeacht de specialiteit die ze bieden, zijn er werkgelegenheidskansen in verschillende industrieën.