Filofax – een bedrijf uit het verleden

agenda

Filofax – een bedrijf uit het verleden

is een klein bedrijf gevestigd in het VK dat een hele reeks gepersonaliseerde financiële organisatiemappen produceert. De mappen zijn traditioneel met leer gebonden met een ringbandmechanisme met zes ringen en zijn vormgegeven naar een verscheidenheid aan klassieke zakagenda's. Het ontwerp van het bedrijf is afkomstig van Lefax, een beroemd Amerikaans bedrijf uit Philadelphia dat in het begin van de twintigste eeuw goederen naar het VK exporteerde. Filofax werd later onderdeel van de Packaging & Shipping Association in het VK, een vereniging die werkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de toeleveringsketen voor de Britse markt. Filofax zelf heeft meer dan driehonderdduizend Britse klanten, voornamelijk gevestigd in Noord-Engeland, maar ook in de rest van het land. Filofax exporteert ook naar Australië en Nieuw-Zeeland.

Filofax ontwerpt zijn mappen als een reeks afzonderlijke vakken, die kunnen worden gebruikt om rekeningen, bankafschriften en andere rekeningen te ordenen. Dit betekent dat ze op een bureau kunnen worden bewaard of als onderdeel van een groot dossier, waar ze gemakkelijk te vinden en toegankelijk zijn. Naast het personaliseren van financiële documenten, is Filofax ook gespecialiseerd in het maken van op maat gemaakte mappen in een breed scala aan stijlen, aangepast aan de smaak en voorkeuren van individuen. Dit assortiment omvat zaken, bedrijven, scholen, portfolio's en meer, die allemaal duidelijk de smaak en voorkeuren van de meerderheid van de mensen in Groot-Brittannië weerspiegelen.

Filofax werd in 1963 opgericht door Peter Czyzewski, John Czyzewski en Richard Tigglesworth. Filofax werd voor het eerst gelanceerd onder de naam "TM". Het veranderde echter al snel in de naam Filofax International Limited en later Filofax Limited. Later werd het onderdeel van de Packaging & Shipping Association in het VK, een vereniging die werkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de toeleveringsketen voor de Britse markt.

Meer informatie: Mylovelynotebook.nl