Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?

Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?

Hoe gebruik ik een ketogeen dieet? Het ketogene dieet is de laatste tijd enorm populair geworden. In het bijzonder is het door veel beroemdheden en fitnessexperts gepromoot als een oplossing voor gewichtsverlies. Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat dit populaire koolhydraatarme en eiwitrijke dieet zeer effectief is bij diabetes, gewichtsverlies en epilepsie (1, 2, 3, 4). Er is echter nog meer onderzoek naar dit dieet gaande en veel bewijs over de veiligheid en effectiviteit is nog steeds niet beschikbaar (2).

hoe gebruik ik een ketogeen dieet

Dit dieet bestaat voornamelijk uit vetten en eiwitten, maar ook uit enkele gezonde koolhydraten (zoals noten, zaden, eieren, fruit, groenten) en vruchtensap. HetKetogeendieet.nl. Opgemerkt moet worden dat ketose (hoge vetverbrandingstoestand) optreedt bij afwezigheid van koolhydraten (de belangrijkste brandstofbron van uw lichaam), en alleen bij hen. Ketonen worden geproduceerd wanneer uw lichaam vet en eiwitten gebruikt voor energie in plaats van koolhydraten. Hoewel ketose kan optreden bij een hoge inname van koolhydraten (op voorwaarde dat ze uit gezonde bronnen komen), is deze toestand tijdelijk en alleen wanneer u zichzelf uithongert of uw calorie-inname ernstig beperkt.

Dit dieet vereist enige discipline: naarmate ketose wordt bereikt, worden ketonen uit uw lever afgegeven aan uw bloedbaan. Ze worden vervolgens door bloedstroom-enzymen door de rest van uw lichaam gedragen en kunnen organen en weefsels aantasten. Om complicaties op de lange termijn (zoals hart- en vaatziekten en diabetes) te voorkomen, wordt aanbevolen om uw inname van koolhydraten onder de 40 g per dag te houden, uw proteïne onder de 20 g per dag, uw vetconsumptie onder 10% van uw totale dagelijkse calorieën, en om voldoende gezonde vetten in uw dieet op te nemen (noten, zaden, olijven en avocado's zijn een uitstekende bron van gezonde enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten).

De voordelen van dit dieet zijn tweeledig: ten eerste zal het uw gewicht verminderen en uw metabolisme verbeteren; en ten tweede kun je er verschillende soorten voedsel mee consumeren. Je moet in gedachten houden dat hoewel dit dieet je toelaat om hele granen en fruit te eten, je eenvoudige suikers zoals ahornsiroop en melasse moet vermijden. Vermijd ook alcoholische dranken (behalve bier dat is gemaakt van gist, niet druiven, wat een ander soort alcohol is) en tabak. De meeste experts zijn echter van mening dat een matige consumptie van wijn (geen rode wijn, die als de "rode wijn" wordt beschouwd en als slecht voor u wordt beschouwd) ook oké is.

Dus nu we onze voedingskwestie uit de weg hebben geruimd, wat is het antwoord op Hoe gebruik ik een ketogeen dieet? Hier is geen eenduidig antwoord op, want elke persoon heeft andere behoeften als het gaat om afvallen en afvallen. Sommige mensen kunnen gemakkelijk in een koolhydraatrijk eetpatroon komen (en dat blijven), maar anderen moeten koolhydraten helemaal vermijden. En veel mensen (vooral vrouwen) lijden aan een ernstige insulineresistentie wanneer ze een koolhydraatrijk dieet volgen, waardoor ze snel gewichtsverlies en een opgeblazen gevoel ervaren.

Zoals bij elk type dieet, is het belangrijk om een koolhydraat met een lage glycemische index te kiezen. Om dit te kunnen doen, wil je meer zetmeelrijke groenten eten. Dit omvat groenten zoals broccoli, bloemkool, selderij, radijs, erwten en spinazie (vooral donkergroene bladgroenten zoals boerenkool, kool, mosterdgroenten of paksoi). Je kunt ook avocado's en vezelrijk fruit eten, zoals avocado's, aardbeien en bananen. Door meer vezels te consumeren en fruit met een hoge glycemische waarde en fruit met veel suiker te vermijden, blijft uw bloedsuikerspiegel stabiel totdat uw lichaam de glucose als brandstof gebruikt. Als je lichaam dat eenmaal doet, begin je het ketose-stadium binnen te gaan, waar je lichaam vet verbrandt en nieuwe spieren begint te vormen.

Link naar de website: https://hetketogeendieet.nl/