Waarom is chip tuning beter dan handmatige motorafstemming?

Chip Tuning of Computer Chip Tuning is wat veel mensen het noemen; Chip Tuning wordt gedaan door het computer- of softwareprogramma te wijzigen dat de werking van de motoren regelt. Een toegevoegde power boost betekent altijd extra werk en daarom moet u minstens tijdelijk wat extra slijtage en scheur op de motor verwachten.

De chip-tuners bereiken hun prestatieverinstallatie door een snellere toevoer van lucht en brandstof aan de motor. Dat vertelt al twee dingen voor u om na te denken wanneer u voor uw voertuig chiptuning kiest:

Ten eerste zult u waarschijnlijk uw brandstofverbruik met maximaal 45% verhogen, omdat meer lucht en brandstof per cyclus worden geleverd. Dit bespaart u geld aan gasrekeningen en laat uw koolstofemissies zakken, omdat meer verontreinigende stoffen worden geëlimineerd. Ten tweede zul je waarschijnlijk de kosten van het onderhoud met nog eens vijf procent verlagen, omdat de meeste elektronische motorstuning je motor duurzamer maakt en minder kans om af te breken. Dit betekent ook dat u waarschijnlijk een langere levensduur van uw auto zult krijgen.

Machtswinsten en efficiëntiewinsten zijn de grootste winsten die u kunt verwachten wanneer u elektronische motorstem-ups doet. Wanneer u een extra energiecentrale aan uw auto toevoegt, verhoogt u de algehele prestaties door verschillende inkepingen en daarom kan de wederverkoopwaarde ook toenemen. Veel eigenaren zweren bij de bereikte winst nadat ze een stroomverbetering hadden uitgevoerd.

Dit verhoogt hun auto-wederverkoopwaarde zo veel als drie of vier keer en vertegenwoordigt daarom een groot rendement op investering.

Wanneer u rekening houdt met het toegevoegde brandstofverbruik en de toegevoegde snelheid op uw auto, zult u merken dat de voordelen van het hebben van een stroomupgrade echt in het spel komen. Met het toegevoegde brandstofverbruik komt verbeterde acceleratie en topsnelheid. Dit is wat je krijgt wanneer je een extra energiecentrale op je auto installeert. De verhoogde stroom wordt overgedragen naar meer acceleratie en sneller start. De extra snelheid wordt overgedragen in een verbeterde kilometers en verminderde emissies.

Er zijn veel verschillende systemen beschikbaar voor chiptuning. Twee van de meest populaire zijn turbochargers en intercoolers. Turbochargers worden gebruikt om de druk in het systeem te verhogen en de luchtstroomcapaciteit te verhogen. Als gevolg van deze verhoogde druk wordt de inname sneller. De toegenomen luchtstroom vermindert slepen en zorgt voor betere prestaties.

Een van de belangrijkste voordelen van elektronische brandstofinjectie is dat u in staat stelt om kleine wijzigingen in uw motor te maken zonder iets mechanisch te hoeven doen. U kunt het ontstekingssysteem, de inactieve snelheid, inlaatluchtregeling, luchtinlaatfilter en veel van andere dingen wijzigen zonder alle mechanische wijzigingen door te gaan. Met chip-afstemming kunt u pk nemen of verminderen zonder het proces van mechanische tuning te hoeven gaan. Mechanische tuning kan zeer moeilijk en tijdrovend zijn. Elektronische brandstofinjectie neemt al het giswerk uit mechanische tuning, zodat u meer kunt genieten van uw auto in plaats van zorgen te maken over hoe goed het loopt.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance